És una de les conclusions de la conferència sobre males pràctiques bancàries organitzada per *Aesi , l’Ajuntament de Silla i el despatx d’advocats de José Domingo Monforte.  Els experts asseguren que la crisi ha canviat la sensibilitat dels jutges que avui apliquen la llei amb contundència contra els abusos bancaris. 
El Consell de Ministres va aprovar al febrer la Llei de Segona Oportunitat. Una norma que naix amb la vocació de pal·liar els efectes de la crisi en les famílies i empreses amenaçades per una execució hipotecària. Però, en opinió dels experts, aquesta llei arriba tard i es queda a mig fer.
“La crisi comença en el 2008 i la llei arriba en el 2015, 7 anys després, quan moltes famílies i empresaris han perdut ja el seu patrimoni present i hipotecat el futur. A més, argumenta Inma Torres, advocada especialitzada en dret bancari, per accedir als beneficis que ofereix la llei s’han establert uns requisits massa exigents”
És una de les principals conclusions de la xerrada sobre males pràctiques bancàries que, organitzada per l’Associació Empresarial de Silla (AESI) i el despatx d’advocats de José Domingo Monforte s’ha celebrat en els locals de la Càmera Agrària.
L’alcalde en funcions de Silla, Serafín Simeón ha estat l’encarregat d’obrir la conferència i ha destacat la necessitat de fer arribar a la població tota la informació necessària per detectar i denunciar possibles abusos dels bancs. En la mateixa línia, el president de la Comissió d’Indústria d’Aesi, Pedro Bas ha ressaltat que aquestes xerrades ajuden a empresaris i consumidors a conèixer els seus drets i defensar els seus interessos.

DSC_2299Crisi de confiança i una nova sensibilitat dels jutges.

En opinió dels experts, la crisi econòmica ha canviat la sensibilitat dels jutges cap a les males pràctiques bancàries: “clàusules abusives, interessos desproporcionats, productes tòxics….sempre han estat castigades per la llei, però semblava que els tribunals miraven cap a un altre costat” explica José Domingo Monforte. Avui la crisi i la situació extrema a la qual han arribat moltes famílies ha fet que aquesta realitat canvie i els jutges apliquen la llei amb contundència davant els abusos dels bancs”.

En la conferència, l’opinió dels jutges ha estat representada pel Magistrat Jutge de Primera Instància del jutjat de Picassent, Jorge de la Rua, que ha defensat una tesi nova sobre les clàusules de venciment anticipat de les hipoteques que, en la seva opinió, poden considerar-se en molts casos “abusives”.
De la Rua explica que aquesta tesi, encara és minoritària, però confia que es conjumini el criteri dels jutges i la jurisprudència sobre aquesta matèria.
En la xerrada, han participat també 3 advocats associats del despatx de José Domingo Monforte: Daniel Sala, ha explicat què són les clàusules abusives i les alternatives legals per demanar la seva nul·litat davant els tribunals. Vicente Soler, ha parlat sobre els mecanismes de defensa que tenen el deutor davant la cessió del seu crèdit a Fons Voltors i Inma Torres ha exposat els beneficis i limitacions de la Llei de Segona Oportunitat.

Leave a Reply